top of page

Werkwijze

Een coachingstraject is maatwerk, maar de opbouw is bij iedereen hetzelfde. Deze ziet er als volgt uit: 

Na een telefonische kennismaking volgt het intakegesprek. Dit gesprek is alleen met jullie als ouder(s) of verzorger(s). Voorafgaand aan het gesprek vullen jullie alvast een vragenlijst in met verdiepingsvragen over de hulpvraag. In het intakegesprek bespreken we de antwoorden, zodat ik een zo duidelijk mogelijk beeld krijg van jullie hulpvraag. Het gesprek duurt ongeveer 1,5 uur en vindt bij voorkeur plaats bij jullie thuis.

Loes Kindercoaching Nijmegen Noord
WhatsApp Image 2022-10-26 at 11_edited_edited.jpg

Een-op-een coachsessies

Na het intakegesprek vinden de individuele sessies met jullie kind plaats. De eerste sessie staat in het teken van vertrouwen en kennismaken met elkaar. In de sessies daarna ga ik de hulpvraag verder onderzoeken en middels creatieve oefeningen en spel de eigen krachten van jullie kind ontdekken en benutten. Een coachsessie duurt een uur en vindt plaats in mijn praktijk.

Voorbeelden van methodieken

Bodyscan
Middels meditatie, visualisatie of mindfulness kan je kind meer contact maken met zijn/haar lijf. Door de focus van het hoofd naar het lichaam te verleggen ontstaat er meer contact met het gevoel en daarmee meer rust.

Een taal erbij

Deze methode maakt de innerlijke beleefwereld van een kind visueel. Door het gebruik van poppetjes en ander materiaal worden onderlinge relaties en bijkomende gevoelens zichtbaar. Door eerst te onderzoeken wat er nu speelt, kan er gekeken worden wat het kind nu nodig heeft om weer in zijn/haar kracht te staan.

Kracht van gedachten
Als kinderen veel piekeren kan het helpen om de vraag te stellen 'is het echt waar?' Dit is een methodiek die helpt om nare gedachten op een speelse manier te onderzoeken op waarheid, om ze daarna om te kunnen draaien naar een positieve gedachte.

Evaluatie(s)

Na de intake zijn er nog twee afspraken met jullie als ouders. De eerste is tijdens de tussentijdse evaluatie, waarin ik jullie bijpraat over wat ik zie en voel bij jullie kind en waar we mee bezig zijn. Op dit moment kunnen we waar nodig de hulpvraag verder aanscherpen. Indien gewenst kan er een extra tussentijdse evaluatie worden ingepland. Het tweede moment dat we elkaar weer zien is tijdens de eindevaluatie. De eindevaluatie is vaak met z'n allen, dus ook met jullie kind erbij. Bij hele jonge kinderen is dit vaak alleen met de ouders. De evaluatie duurt ongeveer 1,5 uur.

IMG_9835_edited_edited.jpg
Nieuwsgierig?

Ik hoop dat je zo een beter beeld hebt van mijn werkwijze als kindercoach. Ben je nieuwsgierig en benieuwd of wij een klik hebben? Een kennismaking is altijd gratis. Neem contact op en dan maken we een afspraak.

bottom of page